(ВІДЕО) Випуск ліцеїстів-прикордонників

НАЗАД
16 червня 2024 11:22

Вже вдруге випуск проводиться на Хмельниччині, адже через війну, розв’язану росією, у 2022 році будівлю ліцею в Сумах було пошкоджено

Привітати випускників зі святом прийшли батьки, представники органів місцевого самоврядування, депутати обласної ради та інші поважні гості.

На початку заходу випускників та їхніх батьків привітав начальник Військового ліцею Державної прикордонної служби України, полковник Валерій Хіміч. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто у боротьбі за незалежність та волю України віддали найдорожче – своє життя. З відеовітанням до ліцеїстів звернувся Голова Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Сергій Дейнеко. «Ви залишаєте стіни ліцею, але пам’ятайте, що попереду у вас нові вершини, які потрібно підкорити. Будьте вірними своєму обов’язку, бережіть честь і гідність, живіть з любов’ю до України в серці!» – сказав Голова Держприкордонслужби України. Також відеопривітання надійшли від Народного депутата України Павла Сушка та від Героя України командира «Сталевого кордону» полковника Валерія Падителя.

Ректор Національної академії Держприкордонслужби України генерал-майор Олександр Луцький подякував колективу Військового ліцею, за те, що в умовах воєнного стану в країні, вони забезпечували якісну військову освіту. «Я впевнений в тому, що найближчим часом ми будемо проводити цей захід на центральній площі нашого міста Хмельницький. І наших випускників буде значно більше, і всі ми будемо у парадній формі, святкуючи як випуск, так і нашу перемогу!» – сказав Олександр Луцький.

У цей урочистий та пам’ятний для випускників день звучало багато добрих слів та побажань. Ліцеїстам вручили свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти та нагрудний знак «Випускник ліцею». За високі досягнення у навчанні два випускники Військового ліцею отримали «золоті» медалі.

Державну нагороду, орден «За мужність» ІІІ ступеня отримав за свого загиблого батька, захисника гарнізону Маріуполь, полковника Романа Чемериса його син – випускник ліцею.

Цьогоріч стіни ліцею покидають 69 ліцеїстів. Всього ж, з 2007 року, навчальний заклад підготував понад 1700 ліцеїстів, більшість з яких продовжили навчання у вищих військових навчальних закладах сектору безпеки та оборони України. Варто зазначити, що цього року 54 випускники ліцею подали документи на вступ до Національної академії Державної прикордонної служби України.

Музичну атмосферу свята створював оркестр Національної академії Держприкордонслужби України та вокальний ансамбль «Кадет».

Вітаємо випускників із завершенням навчання!

Попри труднощі, знаходьте силу йти вперед. Бажаємо здійснення всіх мрій, натхнення для нових досягнень і незламної віри у себе! Ліцей пишається своїми випускниками та щиро вірить у їх щасливе майбутнє!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси